Κανελλάδα (από την Ελευθερία Ανδρέου)
Υλικά:
-3 λίτρα νερό
-1 κιλό ζάχαρη
-3 ξυλάκια κανέλλα
-25 σταγόνες κανελλόλαδο
-Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
-Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλλα να βράσουν, μέχρι να εξατμιστεί το 1 λίτρο νερό.
-Κατεβάζουμε από τη φωτιά το μείγμα και προσθέτουμε το κανελλόλαδο κι όσες σταγόνες χρώμα θέλουμε.
-Η κανελλάδα σερβίρεται αραιωμένη. Μπορούμε να προσθέσουμε και παγάκια.